Omschrijving

Dit prachtige klooster uit de jaren dertig was bewoond door de nonnen van de Franciscaner orde uit Dongen. Het klooster doet al lang niet meer als zodanig dienst maar de sfeer en zichtbare details doen nog steeds gemoedelijk en sfeervol aan.
De landelijke ligging, wilde roofvogels in de omliggende bomen en de zeer positieve rustige sfeer die er hangt maakt dit een plek waar je graag wilt zijn en blijven.
Dat dit klooster bijzonder is heeft ook de gemeente Sluis opgemerkt. Zij hebben toestemming verleend om hier Bed & Breakfast mogelijk te maken. Daarnaast hebben zij aangegeven zuinig te zijn op het klooster door een procedure te starten om van de voorgevel van het klooster een gemeentelijk monument te maken.

De mogelijkheid om een Bed en Breakfast te beginnen hebben de huidige eigenaren ter harte genomen wat heeft geresulteerd in de creatie van 4 gezellige appartementen. Alle appartementen zijn voorzien van een eigen keukenblok, badkamer met douche, toilet en wastafel en wifi en zijn allen gesitueerd op de eerste verdieping van het klooster.

Het klooster heeft een inpandig verwarmd zwembad waar iedereen zich kan vermaken.
Naast het zwembad liggen nog diverse ruimtes die voor verschillende doelen kunnen worden gebruikt. Te denken valt bijvoorbeeld aan workshopruimtes, vergaderruimtes, kantoor aan huis, atelier of expositieruimtes. Daarover gesproken, de enorme kas die grenst aan het klooster is nu omgetoverd tot galerie maar kan zo weer terug dienst doen als kas.

De grote keuken grenst aan de privé vertrekken. Een enorme woonkamer, met aangrenzende badkamer en slaapkamer bieden enorm veel ruimte en steeds met een knipoog naar de oude functie van het klooster. De voormalige kapel op de eerste verdieping heeft diverse vertrekken die voor verschillende doeleinden te gebruiken zijn. De gemoedelijke sfeer die hier hangt nodigt uit om even een stapje terug te doen en te genieten van de prachtige lichtinval en de mooie vergezichten. Op de begane grond is er nog een aparte unit waar grotere gezinnen kunnen verblijven. Voorzien van een eigen entree, badkamer en keuken.

De tuin aan zowel de voorzijde van het klooster als aan de achterzijde biedt vele mogelijkheden om heerlijk buiten te verpozen. De vele zitjes maken dit mogelijk.

Het is bijna onmogelijk dit prachtige voormalige klooster in een paar paragrafen te omschrijven. Als deze introductie uw interesse heeft gewekt dan nemen we u graag mee op ontdekking zodat het klooster zelf haar goed bewaarde geheimen aan u kan prijs geven.

Bijzonderheden:
– Deze woning heeft definitief energielabel: C
– Begane grond heeft vloerverwarming
– Zoldervloer is geïsoleerd
– Mogelijkheid tot Bed & Breakfast
– Lopende procedure beschermd gemeentemonument
– Inpandig zwembad
– Enorme kas

kenmerken

Bouwvorm

  • Bestaande bouw

Woonoppervlakte

  • 950 m2

Aantal kamers

  • 17

Soort

  • Vrijstaande woning

Perceel oppervlakte

  • 5.785 m2

Aantal slaapkamers

  • 7

Bouwjaar

  • 1927

Inhoud

  • 3.200 m3
Vraag een bezichtiging aan voor Oostlangeweg 9 Hoofdplaat

Locatie