waarom brandax?

Enthousiasme en werkplezier. Dat is ‘Waarom Brandax’. Geen rijtje met onze sterke punten, onze kennis van de markt of jarenlange ervaring. Dat hebben zoveel makelaars. En zo hoort het ook, dat is de basis van het vak. Maar waar het bij de aan- en verkoop van uw woning, uw thuis, echt om draait is vertrouwen. Wij hebben ons als doel gesteld om u als onze opdrachtgever, meer kennis en inzicht in de woningmarkt te geven. Wij geven u inzicht in de door ons gebruikte informatie, methodieken en nemen onze handelswijze vooraf met u door. Zo kunt u erop vertrouwen dat uw makelaar met enthousiasme en plezier aan de slag gaat voor een eindresultaat waar u blij van wordt!

Twee, drie, vijf geïnteresseerden tegelijk. Het komt regelmatig voor dat er meerdere gegadigden zijn voor één woning. Je kunt deze partijen dan op het scherpst van de snede tegen elkaar uitspelen, maar het gevolg is vaak veel ontevreden mensen. Niet persé een betere financiële uitkomst en vaak een naar gevoel achteraf. Dat doen we bij Brandax dus niet! Wij gaan voor een fatsoenlijk proces en eerlijke kansen. Het leidt iedere keer weer tot een goed gevoel bij de verkoper en koper en begrip bij de kandidaten die er net naast grepen.

ons team

Chris van den Branden

Register-Makelaar en Register-Taxateur

Chris van den Branden

Het is misschien een tikkie vroeg, maar rond zeven uur, half acht begint mijn werkdag. Dan werk ik administratie bij en check ik koopaktes en taxatierapporten. Want daarna, tegen half negen, start de ‘waan van de dag’. Ik lever me dan helemaal over aan onze klanten. Vragen beantwoorden, taxaties en waardebepalingen doen, wat de dag ook brengt. Het leukst vind ik de persoonlijke gesprekken én de blijken van waardering. Ik probeer dan ook altijd net wat meer te doen, dan wat men van me verwacht. Aan het eind van de dag rijd ik terug naar mijn eigen droomwoning in Koewacht, eet ik gezellig samen met mijn gezin en kom ik helemaal tot rust op mijn favoriete plekje in huis: de sauna.

Jessica Govaert

Assistent makelaar / binnen- en buitendienst

Jessica Govaert

Nú, het liefst nú! Kent u dat gevoel? Dat u net uw droomhuis op internet heeft gezien en het zo snel mogelijk wilt bezichtigen? Dan probeer ik dat mogelijk te maken. Ik plan bezichtigingen in en begeleid ze. Maar ik beantwoord ook telefoontjes en verzorg de uitwerkingen en aanmeldingen van woningen. Lekker, die afwisseling. En fijn, dat persoonlijke contact. Ik hou ervan! En dat straal ik, net als mijn collega’s trouwens, dan ook graag en met veel enthousiasme uit. Enthousiast word ik ook van uit eten gaan met familie of vrienden; lekker lang tafelen en een goed gesprek. Maar even in m’n eentje thuis op de bank zitten met een goed boek en een glas wijn, daar zeg ik ook geen nee tegen!

Martine de Jonge

Medewerker binnendienst / office manager

Martine de Jonge

Is altijd alles standaard en loopt altijd alles van een leien dakje? Nee, natuurlijk niet. Maar dan is het juist leuk om met de klanten mee te denken en oplossingen te zoeken. Laat dat maar aan mij over. Laat een heleboel dingen overigens maar aan mij over. Ik beantwoord telefoontjes, maak koopaktes op, doe de planning voor overdrachten en inspecties, houdt contact met verkopers, werk dossiers uit en doe de facturering. Mijn ultieme beloning? Verkopers en kopers die met een tevreden gevoel bij de notaris zitten. Dan ga ik met een goed gevoel weer naar huis in Zaamslag. Het liefst kruip ik dan in de keuken, waar ik nieuwe recepten uitprobeer. Of ik ga lekker een stukje wandelen of een boek lezen. Heerlijk.

Nancy van der Smissen

Grafisch medewerker / manusje van alles

Nancy van der Smissen

Een goed begin is het halve werk, dus mijn dag begint met koffie 😉 Nadat ik de kinderen naar school heb gebracht, begin ik met het maken van advertenties en bewerken van foto’s. Alles voor een zo mooi en compleet mogelijke presentatie van de woningen. Wanneer Martine en Jessica het druk hebben, help ik hen een handje. Ik hou van de gezellige open sfeer op kantoor en vind het leuk om in de buurt van mijn man Chris te zijn. Maar ik werk ook wel eens van huis uit. Handig, vanwege onze drie kids en de hele beestenboel. We hebben onder meer een paard en een pony. Ik vind het heerlijk om buiten bij ze te zijn. Binnen kan ik erg genieten van een goed boek of een hapje en drankje met vriendinnen.

Fred van den Branden

Kantoorhond

Fred van den Branden

Ik heb een belangrijke taak bij Brandax, namelijk het overenthousiast ontvangen van onze bezoekers. Dat doe ik dan ook vol overgave. Ik kwispel extra hard en gooi mijn schattige hondenoogjes in de strijd om mensen blij te maken. Dat lukt best vaak, al zeg ik het zelf. Het leuke is dat ze zelfs bereid zijn om mijn speeltje af en toe weg te gooien, zodat ik er achteraan kan rennen. Superaardig van ze, ik geniet ervan. Net als een aai over mijn bol trouwens. Thuis, bij mijn baasjes Chris en Nancy, lig ik het liefst op een fleecedekentje tegen de kinderen aan. Maar ik wil ook nog wel eens uit de tuin ontsnappen voor een spannend wandelingetje in de buurt. Zie me dan maar weer eens te pakken te krijgen… 😉

historie brandax

In 1977 richtte Willy van den Branden, Brandax op. Zijn kantoor? De garage. In de loop der jaren groeide Brandax uit tot het makelaarskantoor van nu. Een bekende speler in de regio met, sinds 1997, een mooi kantoor aan de Markt in Axel. Zoon Chris zwaait er nu de scepter, maar dat was niet altijd al een vast gegeven.

“Ik had als jonge jongen helemaal geen zin om in de voetsporen van mijn vader te treden. Maar na een studie Bedrijfseconomie en kort werkzaam te zijn in de accountancy merkte ik dat ik iets miste. Een vrijer beroep, onderweg zijn, onder de mensen komen. En ineens bedacht ik ‘Hé, dat is wat mijn vader doet’. Ik realiseerde me toen ook dat ik al van kinds af aan nieuwsgierig was naar hoe andere leefden en wat er achter iedere deur schuilging. Makelaardij heeft dus altijd wel in mijn aard gezeten”.

Ondanks zijn gebrek aan een gerichte opleiding kon Chris direct bij een makelaarskantoor starten. “Ze gaven me op basis van mijn bevlogenheid een kans, ondanks dat ze wisten dat ik mettertijd mijn vader op wilde volgen. Een aantal jaren later ging ik bij mijn vader werken. Drie jaar nadien, in 2010, nam ik het stokje officieel van hem over. Ik voel me nu als een vis in het water”.

Chris liet Brandax verder groeien en verzamelde een team van vier medewerkers om zich heen. “En vergeet kantoorhond Fred niet! Die is ook belangrijk. Maar nee… zonder gekkigheid. Ons team, daar ben ik het meest trots op. Ik heb hen aangenomen op dezelfde manier waarop het eerste makelaarskantoor mij aannam: op basis van bevlogenheid. Het is dan ook de enthousiaste manier waarop wij ons werk doen en het vertrouwen dat we daardoor van onze klanten krijgen, wat Brandax groot maakt”.

1977

In 1977 werd Brandax opgericht! De Stem van dinsdag 20 september 1977 berichtte over de inschrijving van Brandax in het handelsregister.

1978

Trotse oprichter Willy van den Branden voor het allereerste kantoor van Brandax... de garage!

Jaren '80

Het kantoor van Brandax in de jaren '80. In de loop der jaren groeide Brandax uit tot een bekende naam in de regio, met een groeiend klantenbestand in Zeeuws-Vlaanderen.

1997

In 1997 verhuisde Brandax naar het mooie kantoor aan de Markt in Axel!

2007

In 2007 is het naastgelegen café gekocht en werd het pand weer in ere hersteld. Sindsdien is het weer één geheel!

2019

Het kantoor anno nu! Al 12 jaar is Brandax gevestigd aan de Markt in Axel. Met een kleine make-over zijn wij nog altijd super trots op ons mooie kantoor!


veelgestelde vragen

Het kopen en/of verkopen van een huis is iets wat je niet dagelijks doet. Sterker nog, de gemiddelde koper en verkoper zijn slechts een aantal keer in het leven actief op de woningmarkt. Niet meer dan logisch dat er veel vragen bij u opkomen wanneer u denkt aan het kopen of verkopen van een woning! Wij zijn wél dagelijks actief op de woningmarkt en kennen deze dan ook van binnen en buiten. We hebben daarom de meest gestelde vragen gebundeld en voorzien van een passend antwoord. Zo helpen we u alvast op weg op de woningmarkt!

benieuwd naar de vragen?

klik hier

op de hoogte blijven? schrijf u in voor onze nieuwsbrief!